Zádori Zoltán

Zádori Zoltán

1932 – 2018

 

Rákospalotán nőtt fel, ahol iskoláit is végezte. Felsőfokú tanulmányait 1951-ben a Szolnoki Közlekedési Egyetem Vasútüzemi szakán kezdte meg.

 

Egyetemi évei alatt, 1954-ben, jelentkezett tényleges vasúti szolgálatra. Pályafutását forgalmi szolgálattevőként kezdte. Szinte valamennyi forgalmi beosztásban dolgozott. Szakmai tevékenységében meghatározó volt, hogy 1964-ben a MÁV Budapesti Igazgatósága III. Forgalmi Osztálya vezetőhelyettesének nevezték ki. Beosztását 1985-ig látta el. Szakértő, elkötelezett, fegyelmezett vasutas és vezető volt. Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el.

 

A Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Vasútüzemi Tanszékének oktatójaként vett részt a felsőfokú vasútüzemi szakemberképzésben. Kutatás-fejlesztési munkája a Vasúti Tudományos Kutató Intézethez és több felsőoktatási intézményhez kötötte.

 

Személyiségében harmonikus egységet alkottak a vasút iránti elkötelezettsége, a feladatok megoldásának feltétlen szándéka, a pontosság, a megbízhatóság, a minőségi munkára való törekvés, a humanizmus, mások tiszteletben tartása, a közvetlenség, a segítőkészség, a derű és jóindulat.

 

A rendszerváltás után MÁV főtanácsosként vonult nyugállományba. Nyugdíjas évei alatt is nyitott volt az új kihívásokra adott válaszok kidolgozásában történő közreműködésre.

Közlekedési Tanszék Eseménynaptára

Kortárs építészettörténet VI. Konferencia 2023. április 13. 09:00 - 15:00

Tantárgyi tematika kereső

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!