Dr. Bogdán Gábor

Dr. Bogdán Gábor

1936 - 2019

 

1936. január 29-én Nagykanizsán született. Vasutas családban nőtt fel. Az általános iskola elvégzése után a Nagykanizsai Általános Gimnáziumban tanult, ahol 1955-ben érettségizett. Első diplomáját 1961-ben, a BME-n szerezte. Szakirányultsága a „Vasútüzemi folyamatok és azok irányítása” volt. Szakmérnöki oklevelét ugyancsak a BME-n, az automatizálás és számítástechnika vasúti alkalmazása terén, szerezte.

 

Az egyetem elvégzése után a Magyar Államvasutak dolgozója volt közel tíz éven keresztül. 1975-ig több beosztásban dolgozott, később mérnöki feladatokat látott el, majd Dombóvár vasúti csomópont vezetőmérnöke lett. A KTMF Győrbe történt településének hírére jelentkezett egy meghirdetett oktatói állásra. 1975. június 2.-án főiskolai alkalmazottként kezdte meg oktatói pályafutását. Mérnöki beosztás után oktatói besorolást kapott, majd főiskolai docensként tevékenykedett. Doktori fokozatát a BME-n szerezte.

 

Munkaviszonya alatt szakmai feladatai elsősorban a vasútüzem szervezése és irányítása, a vasúti informatikai alkalmazások oktatásához kapcsolódtak. Tevékeny szerepet játszott a vasúti kutatás-fejlesztési munkák tervezésében és az e téren kitűzött célok megvalósításában. Szakmai tudásával hozzájárult az informatika vasútüzemi alkalmazásainak a Vasútüzemi Tanszék tananyagaiba történő integrálásához. Hallgatói becsülték, oktatói tevékenységét tisztelték, mindenkor jó viszonyt ápoltak vele.

 

Közéleti, vezetői szerepvállalása, megbízható személyisége révén, jól beilleszthető volt az intézmény képviseleti rendszerébe.

 

2008. május 15-én főiskolai docensként vonult nyugállományba, de ezt követően még évekig tevékenykedett az oktatás különböző területein.

Közlekedési Tanszék Eseménynaptára

Hallgatói klubkoncert 2023. december 6.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2023. december 8. 13:30 - 2023. december 9. 19:30
Vizsgaidőszak kezdete 2023. december 11.

Tantárgyi tematika kereső

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!