Hírek_program

Kedves építész- és építő-és közlekedésmérnök hallgató!

Kérünk, ha megosztanád győri egyetemi élményeidet másokkal és szívesen segítenéd a Kar bemutatkozó-toborzó munkáját, csatlakozz hozzánk itt:

https://www.facebook.com/szenagykovet

http://se.sze.hu/formdesigner/shownewform/formid/576

További fontos információk, a fenti linken elérhetők!

Várjuk jelentkezésed!

 


 

A GYSEV Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében vasútszakmai gyakorlatorientált képzés indul a Széchenyi Egyetemen

 

Vasútszakmai gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt a Széchenyi István Egyetem hallgatói. Erről írt alá szándéknyilatkozatot kedden Sopronban az egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

 A vasúttársaság és a Széchenyi Egyetem januárban kötött együttműködési megállapodást, melynek értelmében a felsőoktatási intézmény és a vasúttársaság kinyilvánította szándékát az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolására.

 

Az elmúlt hónapokban az egyetem, valamint a vasúttársaság szakemberei közösen dolgozták ki a vasútszakmai gyakorlatorientált képzés rendszerét, melynek során figyelembe vették a munkaerő piaci igényeket, valamint az oktatás megújításával kapcsolatos elvárásokat.

 

A gyakorlatorientált képzésben azon hallgatók vehetnek részt, akik megfelelnek az egyetem, valamint a vasúttársaság által támasztott követelményeknek és felvételt nyernek a képzésre. A 6. és 7. félévben elsajátítható tananyag szakmai ismereteket tartalmazó tantárgyak csoportjából áll. A képzést sikeresen teljesítő hallgatók diplomájában záradék igazolja a kötöttpályás specializáció elvégzését.

 

A kötöttpályás szakirány képzésben résztvevő hallgatókkal a vasúttársaság szerződést köt. Ennek értelmében leendő munkatársként képzi a diákokat, akiknek orvosi-pályaalkalmassági vizsgálaton is rész kell venniük. A vasúttársaság részéről elvárás a képzésben résztvevőktől, hogy a hallgatók a tanulmányi idő alatt szakmai, idegen nyelvi kommunikációs, személyes és szociális kompetenciáikat dokumentált módon fejlesszék.

 

„Vasúttársaságunk jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a megfelelő szakember-utánpótlást. A gyakorlatorientált képzésben résztvevő hallgatók az elméleti ismeretek mellett azonnal hasznosítható, gyakorlati tudást szereznek, így a diploma megszerzése után értékes munkatársai lehetnek a GYSEV Zrt.-nek” – mondta az aláírást követően Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.


 

Megújul a Közlekedési mérnöki képzés. A Széchenyi István Egyetem és a GYSEV Zrt. között kötött együttműködési megállapodás értelmében a gyakorlat orientált képzésre helyeződik a hangsúly. Az együttműködésről bővebb információ itt olvasható.

 


 

A Nyitott Kapuk Napján elhangzott Közlekedésmérnöki Szak szaktájékoztatója letölthető

 

Közlekedési Tanszék Eseménynaptára

Sieger Italico Terasz Party 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00

Tantárgyi tematika kereső

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!