Közlekedési Tanszék - A tanszék tudományos tevékenysége

A tanszék tudományos tevékenysége:

A Közlekedési Tanszék 1993-ban jött létre a korábbi Vasútüzemi, Hajózási és Gépjárműüzemi Tanszékek egyesítésével, ennek megfelelően a tanszék oktatási és kutatási területe az általános közlekedés üzemtani területektől, a vasúti üzem speciális kérdésein keresztül, a hajózási terület problémáin át a közforgalmú közlekedésig terjed. A Közlekedési Tanszék feladata a közlekedéstudomány és határterületeinek oktatása, kutatása.

A tanszék kutatási területeit négy fő csoportra lehet osztani: közforgalmú személyszállítási, közlekedésbiztonsági, vasútüzemi és vízi kutatások. A kutatói apparátus személyi összetételéből adódóan a legnagyobb hangsúly a közforgalmú személyszállítási területhez kapcsolódó kutatásokon van. A tanszék hagyományosan jó kapcsolatot ápol a hazai közforgalmú közlekedés szereplőivel. E partnerség eredményeként jött létre 2009-ben a Public Transport Közlekedési és Járműipari Klaszter. Az utóbbi években egyre több külföldi, elsősorban német és svájci partnerrel alakult ki jó együttműködés a közlekedéstervezés területén.

A Közlekedési Tanszék egy laboratóriumi helyiséget működtet. A tanszék laborhelyisége a Közlekedés-informatikai számítógépes tanterem. E teremben a közlekedéstervezéshez, valamint a közlekedési rendszerek makro- és mikro szintű vizsgálatára alkalmas számítógépes szoftverek állnak az oktatók és a hallgatók rendelkezésére.

Közlekedési Tanszék Eseménynaptára

Levelező tagozat óráinak időpontja 2019. szeptember 20. - 2019. szeptember 21.
Szakirányválasztás 2019. szeptember 23. - 2019. szeptember 28.
Alkotóhét 2019. szeptember 23. - 2019. szeptember 27.
Akadémiai Nap (oktatási szünet) 2019. szeptember 24. 10:00 - 12:00

Tantárgyi tematika kereső

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!