Közlekedési Tanszék - A tanszék tudományos tevékenysége

A tanszék tudományos tevékenysége:

A Közlekedési Tanszék 1993-ban jött létre a korábbi Vasútüzemi, Hajózási és Gépjárműüzemi Tanszékek egyesítésével, ennek megfelelően a tanszék oktatási és kutatási területe az általános közlekedés üzemtani területektől, a vasúti üzem speciális kérdésein keresztül, a hajózási terület problémáin át a közforgalmú közlekedésig terjed. A Közlekedési Tanszék feladata a közlekedéstudomány és határterületeinek oktatása, kutatása.

A tanszék kutatási területeit négy fő csoportra lehet osztani: közforgalmú személyszállítási, közlekedésbiztonsági, vasútüzemi és vízi kutatások. A kutatói apparátus személyi összetételéből adódóan a legnagyobb hangsúly a közforgalmú személyszállítási területhez kapcsolódó kutatásokon van. A tanszék hagyományosan jó kapcsolatot ápol a hazai közforgalmú közlekedés szereplőivel. E partnerség eredményeként jött létre 2009-ben a Public Transport Közlekedési és Járműipari Klaszter. Az utóbbi években egyre több külföldi, elsősorban német és svájci partnerrel alakult ki jó együttműködés a közlekedéstervezés területén.

A Közlekedési Tanszék egy laboratóriumi helyiséget működtet. A tanszék laborhelyisége a Közlekedés-informatikai számítógépes tanterem. E teremben a közlekedéstervezéshez, valamint a közlekedési rendszerek makro- és mikro szintű vizsgálatára alkalmas számítógépes szoftverek állnak az oktatók és a hallgatók rendelkezésére.

Közlekedési Tanszék Eseménynaptára

Nyári záróvizsga időszak a jogász szakon 2017. március 1. - 2017. június 16.
Selejtezés leadási határideje 2017. április 24. 00:00 - 2017. május 9. 23:55
Finanszírozási forma módosítására jelentkezés 2017. április 24. - 2017. április 29.
Munkaszüneti nap 2017. május 1.
Záróvizsga jelentkezési időszak 2017. május 1. - 2017. május 15.

Tantárgyi tematika kereső

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!